Timpul este factorul care ne guverneaza vietile. Masurarea trecerii timpului a trecut prin multe stadii, fiecare fiind mai complex decat cel dinaintea lui. Astfel ca am ajuns, in ziua de azi, la mecanisme care masoara cu precizie extraordinara timpul. Unele dintre aceste mecanisme sunt ceasurile moderne de mana.

Importanta unui ceas de mana

Ceasurile de mana au evoluat odata cu vremurile si sunt, pe langa un dispozitiv de masurare al timpului, un accesoriu care poate defini o tinuta. Se spune ca ne facem o prima impresie despre o persoana in primele 2 minute, iar purtand un ceas potrivit poti crea o impresie buna tuturor persoanelor cu care interactionezi.

Exista foarte multe modele de ceasuri de mana dintre care poti sa alegi in ziua de azi, dar sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont. Cele mai populare tipuri de ceasuri sunt: ceasurile quartz, ceasurile mecanice, ceasurile cu mecanism automat si ceasurile inteligente sau smartwatch-urile. 

Tipuri de ceasuri

Ceasurile mecanice nu functioneaza pe baterie, asa ca periodic vor trebui intoarse. Exista unele ceasuri mecanice care trebuie intoarse in fiecare zi. Mecanismul acestui ceas este unul sofisticat.

Ceasurile quartz au o baterie in baza careia functioneaza si au succes atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor. Nu sunt foarte scumpe si indica timpul cu o acuratete ridicata. De asemenea, sunt si rezistente.

Ceasul cu mecanism automat are la baza un sistem cu rotor care incepe sa se miste atunci cand il porti la mana. Astfel se incarca acumulatorul care permite functionarea ceasului.

Ceasurile inteligente sunt foarte cautate in zilele noastre. Acestea se pot sincroniza cu telefonul si pot prelua apeluri, mesaje si alte notificari. 

Cum alegi un ceas pentru tinutele casual

Casual inseamna in primul rand lejeritate si este un stil vestimentar pe care il poti adopta in momente precum: o iesire in oras sau la cumparaturi, vacanta cu prietenii si multe alte momente mai putin formale din viata de zi cu zi. 

Un ceas casual este acela care poate fi integrat cu usurinta in tinuta din fiecare zi si care va veni sa completeze accesoriile pe care le porti. De regula, un ceas pentru tinuta casual ar trebui sa aiba un model simplu, minimalist.

Cureaua poate fi din metal, cauciuc sau material plastic. Diametrul ceasului nu trebuie sa fie extrem de mare, sa nu acapareze privirile. Referitor la culori, este recomandat ca ceasul pentru tinuta casual sa fie in ton cu nuantele hainelor.